Lapina, Zorg voor Konijnen
Home
Het konijn
Adoptievoorwaarden
Adoptiekonijnen
Bach Bloesems
Vakantie-opvang
Sponsors
Contact
Aanschaf
Huisvesting
Speelgoed
Optillen
Gedrag
Myxomathose en VHS type 1 en 2
Ziekten
Voeding
Nageljes
Tandjes
Oortjes
Vacht
EHBO
Vervoeren
Informatie van het LICG
Speelgoed
Speelgoed is erg belangrijk voor konijnen. Door de beweging kan het konijn de nodige energie verbruiken en spelen zorgt ervoor dat het konijn zich niet verveelt. Een konijn dat zich verveelt, kan vernielzuchtig en depressief worden. Speelgoed is dus van belang om konijnen geestelijk en lichamelijk in goede conditie te houden. Een konijn heeft naast een soortgenootje en speelgoed, voldoende aandacht en ruimte nodig. Daarnaast is het van belang dat het speelgoed met regelmaat wordt afgewisseld, zodat het konijn telkens iets heeft om weer opnieuw te onderzoeken.
 
Favoriete bezigheden van konijnen zijn graven, wroeten, knagen, scheuren, gooien en smijten. De mogelijkheid bestaat om konijnvriendelijk speelgoed te kopen, zoals een kattentunnel, hard plastic speelballetjes (met gleuven, zodat het konijn het balletje goed kan oppakken en wegsmijten), knaaghuisjes e.d. Ook de zogenaamde voerballen zijn voor konijnen erg spannend. De bal heeft een opening waardoor wat lekkers in de bal kan worden gestopt. Het konijn moet net zolang met de bal rollen, totdat het lekkers uit de opening valt. Maar een konijn kan ook al zeer tevreden zijn met een zandbak, een handdoek, een grote doos vol met hooi en krantensnippers. 
Telefoongidsen en wc-rolletjes, al dan niet met wat lekkers erin verstopt, doen het ook altijd erg goed bij konijnen. Wilgentakken en rieten mandjes om lekker aan te kunnen knagen of een zelfgemaakte hooibal met daarin wat groenten of voer verstopt, worden door konijnen erg gewaardeerd.