Lapina, Zorg voor Konijnen
Home
Het konijn
Adoptievoorwaarden
Adoptiekonijnen
Bach Bloesems
Vakantie-opvang
Berichten
Sponsors
Contact
Berichten

GastenboekFacebookpagina
NIEUWS

25-04-2017: 5 Jaar Stichting Konijnenopvang Lapina!
Kerstdierenactie

Een aantal van onze opvangertjes mogen ook meedoen met de kerstdierenactie. Doen jullie ook mee?

08-06-2016 en 09-06-2016 zijn we gesloten.
Morgenavond moeten we afscheid nemen van ons ouwe makkertje. Onlangs heeft hij de leeftijd van 19 jaar mogen bereiken. Zijn ziekte, kattenaids, zorgt ervoor dat hij hard achteruit gaat en heeft ons ertoe gezet dat wij de o zo moeilijke beslissing hebben moeten nemen om hem (verder) lijden te besparen.
We willen nog heel even genieten van ons ventje en daarom zijn we vanavond niet bereikbaar. Morgenavond zijn we vanzelf ook niet bereikbaar.

Kosten adoptie

5 Jaar lang hebben we de adoptiekosten niet hoeven te verhogen. Door de extra kosten van o.a. de entingen, verhoging tarieven voer, verhoging tarieven afvalverwerking (mest) enz, zijn we genoodzaakt de adoptiekosten te verhogen. Een rammetje adopteren kost vanaf heden € 45,00 en een voedster adopteren kost  vanaf heden € 30,00. Een koppel komt uit op € 70,00.Huisvesting.
Vaak krijgen we verzoeken van mensen die een maatje voor hun konijn willen. Hartstikke goed! Konijnen zijn immers sociale dieren en hebben behoefte aan soortgenootjes. 
We verwijzen dan naar onze adoptievoorwaarden en vragen naar foto's van het verblijf met de afmetingen. Vaak krijgen we dan foto´s van een hok met een vast rennetje er onder en soms met de vermelding dat het konijn een paar uur per dag mag loslopen. Dit is echter NIET voldoende en kunnen we geen konijnen uitplaatsen die in zo´n verblijf terecht komen. Dit proberen we ook altijd uit te leggen waarom dat zo is en overleggen voorbeelden van goede verblijven. 
Helaas krijgen we dan vervelende reacties waar we verdrietig van worden. We willen alleen maar het beste voor onze opvangkonijntjes en dat is onder andere een ruime ren waarvan ze zelf kunnen bepalen of ze er in willen rennen of niet. We twijfelen absoluut niet aan de goede zorgen, maar konijnen horen nu eenmaal niet in enkel een hok. 
Hieronder is een informatief filmpje over huisvesting.

https://www.facebook.com/EverybunnyNeedsSomebunny/videos/1534418610113659/

https://www.youtube.com/watch?v=05ypSNz1ziUMogelijk nieuwe variant op het zeer besmettelijke virus VHD, zie ook het bericht van de
Universiteit Utrecht Lees dit aub heel goed door en houd de berichten van de Universiteit in gaten. 
Regelmatig krijgen wij van mensen die zelf konijntjes fokken, de vraag of wij hun konijntjes willen overnemen, "want we komen er niet vanaf..." Wij zijn tegen fokken! Per ongeluk een nestje, omdat de dierenwinkel (eigenlijk ook al fout) heeft aangegeven dat het twee voedsters zijn... okay, dat kan en dat is erg vervelend. Moedwillig nestjes, keer op keer met vervolgens de vraag of wij ze willen overnemen, daar beginnen we niet aan. Stop toch met dat fokken en heb meer respect voor het (moeder)konijn. 
Op dergelijke verzoeken zullen we dan ook niet meer reageren.


Per 15-09-2014 nemen wij geen afstandskonijnen meer aan. Enkel konijnen die via de dierenambulance worden binnengebracht worden door ons opgenomen.

Soms lijkt er een storing in de mailwisseling te zitten. Neem dan svp telefonisch contact met ons op!


Nieuwe hulp in Konijnen-opvang-land


Hun doel is Opvang Konijnen aan een nieuw thuis te helpen.

Per jaar worden er 6000 konijnen gedumpt in Nederland. Ze worden naar de opvang gebracht of vrijgelaten in de natuur. Als deze konijntjes geluk hebben, worden zij op tijd gevonden en ook naar de opvang gebracht. Door het aanbod van de vele konijnen uit de opvangen samen te brengen, hoopt Opvang Konijnen dat mensen sneller een konijntje vinden dat bij hun past, maar bovenal dat het konijn een thuis vindt waar hij gewenst is en de aandacht en zorg krijgt die hij verdient.

Daarnaast hoopt Opvang Konijnen dat dierenwinkels door het grote aanbod, realiseren dat het aankopen van een konijn in de dierenwinkel vaak een impulsaankoop is en dat zij, wanneer zij het aanbod Opvang Konijnen zien, besluiten om een samenwerking aan te gaan met een opvang uit de buurt.