Lapina, Zorg voor Konijnen
Home
Het konijn
Vaste Bewoners
Bach Bloesems
Sponsors
Contact
Bach Bloesems
Bachbloesemtherapie is een natuurlijke geneeswijze die niet verslavend werkt en ook geen bijwerkingen kent. De bloesemremedies worden gemaakt van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken, geconserveerd met brandy.

Dr. Bach was er van overtuigd dat een ziekte alleen dan kon worden overwonnen, als de balans tussen lichaam en geest weer werd hersteld. Bij elke emotie hoor een tegengestelde emotie. Als deze tegenovergestelde emoties met elkaar in balans zijn, is de persoon of dier gezond. Is deze emotionele balans verstoord, dan kan probleemgedrag of zelfs lichamelijke problemen zich ontwikkelen.

Met de Bach Bloesems kan een persoon of dier op een zachte en natuurlijke manier weer in balans worden geholpen. Veel probleemgedrag wat met reguliere medicijnen wordt behandeld, is ook met Bach Bloesemremedies te behandelen. Elke emotie heeft een bepaald trillingsniveau. De remedies werken op dit trillingsniveau in. De Bachremedies onderdrukken geen negatieve emoties, maar versterkten juist de positieve gevoelens. Zo wordt bijvoorbeeld de emotie angst niet onderdrukt, maar het de emotie voor openstaan voor indrukken/moed versterkt.

Er zijn 38 verschillende Bachbloesems en een samengstelde bloesem/remedie, de Rescue Remedy.
Dr. Bach verdeelte de 38 Bloesems in 7 hoodgroepen, die elk pasen bij een bepaalde stemming of emotie:
Angst
Onzekerheid
Onvoldoende belangstelling voor het hier en nu
Overgevoeligheid
Eenzaamheid
Moedeloosheid en
wanhoop.

Dr. Bach ontwikkelde ook een samengestelde remedie, de zogenaamde Resque Remedie. Het is een middel voor noodgevallen als shock, trauma, slecht nieuws enz. Eigenlijk zou iedereen deze remedie in het medicijnenkastje moeten hebben staan.

Ervaringen uit de praktijk hebben ons laten zien wat voor een prachtige invloed de Bachbloesems op konijnen met gedragsproblemen heeft gehad. Een konijn dat in shock was, kwam na het geven van de Resque Remedie binnen enkele minuten weer bij. Een ander konijn dat het liefste in je broekspijpen en je vingers hing, was binnen een week een pittig konijntje dat zich liet aaien. Een vlaamse reus die zo down was van wat ze had meegemaakt, is een mooi en zelfstandig konijn vol levenslust geworden.

 
Stg. Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom op rekno. NL58 RABO 0133.884.910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel