Lapina, Zorg voor Konijnen
Home
Het konijn
Adoptievoorwaarden
Vaste Bewoners
Bach Bloesems
Sponsors
Contact
Adoptievoorwaarden
 
Stg. Konijnenopvang Lapina vangt konijnen op die via de dierenambulance of dierenarts zijn binnen gekomen. Deze konijnen zijn vaak gedumpt op straat of "in de vrije natuur" of afgestaan bij de dierenarts door mensen die om wat voor reden niet meer voor hun konijn(en) kunnen zorgen. 

Zeker de gedumpte konijnen hebben een niet zo'n fijne tijd achter de rug en komen vaak ziek bij Stg. Konijnenopvang Lapina binnen. Dit is de reden dat Stg. Konijnenopvang Lapina hoge eisen stelt aan de adoptie van deze konijnen.

Alle mannelijke konijnen worden, zodra zij daar fit genoeg voor zijn, gecastreerd. Er zijn immers al konijnen genoeg en wij zijn tegen fokken van konijnen. Alle konijnen worden geent. Zo af en toe komt het voor dat een konijn tussen binnenkomst en afspraak enting bij dierenarts alweer wordt geplaatst. In dat geval adviseren wij u zelf het door u geadopteerde konijn te laten enten. Deze kosten zijn niet verhaalbaar op Stg. Konijnenopvang Lapina.

Aangezien konijnen sociale dieren zijn, worden ze niet alleen uitgeplaatst. Het is dus de bedoeling dat de konijnen minimaal met een konijnenmaatje gaan samen wonen. Wij plaatsen geen konijnen bij cavia's!

Heb je één of twee leuke konijnen gezien waar je interesse in hebt, neem dan eerst contact met ons op.
 • Als dit telefonisch is, dan zullen we eerst een kort intake gesprek hebben. We vragen sowieso altijd om een foto van het verblijf, alsmede de afmetingen door te mailen.
 • Neem je per e-mail contact met ons op, stuur dan gelijk foto's van het verblijf mee + de afmetingen.
 • De minimale afmeting van een binnenhok is ca 1.20 meter + een ren aan het binnenhok waar ze 24/7 toegang tot hebben of gewoon lekker los in huis. Zorg wel dat je huis konijnproof is.
 • De minimale afmeting van een buitenhok is ca 1 x 1.20 meter + een ren waar ze 24/7 toegang tot hebben.
 • De afmetingen van de ren, hangen ook wel af van de grootte van het konijn. Hier volgen onze richtlijnen
           Richtlijnen voor de rennen: 
           Dwergkonijnen (ca 1-1,5 kg) : minimaal 2 m²
           Middelmaatkonijnen (ca 1,5 kg - 3 kg): minimaal 3 - 6 m²
           Grote konijnen (ca 4 kg en zwaarder): minimaal 6 - 8 m²
 • Grotere rennen mogen uiteraard altijd!!! Het is echt een voorwaarde dat de konijnen, zowel binnen als buiten permanent -dus dag en nacht- over de ren kunnen beschikken. Konijnen hebben niet voor niets zo'n atletisch lijfje gekregen. Ze willen lekker kunnen rennen en springen en als het kan ook nog eens lekker graven. Let er in het laatste geval wel op dat je konijn tijdens het graven van tunnels, niet aan de andere kant van de ren uit kan komen. Een goede afbakening onder de grond is dus van groot belang.
 • Als alles met je is doorgesproken, dan wordt er een afspraak gemaakt. Heb je al een konijn, dan is het de bedoeling dat je konijn mee op date gaat. Zo kunnen we zien of jouw konijn met een van onze konijnen matcht. De koppeling kan een aantal uren duren, maar het is ook mogelijk dat de konijnen hier een paar dagen logeren, om zo de koppeling goed te kunnen begeleiden.
 •  
 • Heb je een ram, dan moet deze minimaal 14 dagen daarvoor zijn gecastreerd voordat hij bij een voedster mag worden geplaatst.
  
 
 
       

Let op: 

 •  De kosten voor een voedster bedragen € 30,00. De kosten voor een ram € 45,00. 
 • Wij plaatsen alleen een ram bij een voedster (of er moet sprake zijn van een groep). Er zal geen discussie gevoerd worden over 2 voedsters of 2 rammen bij elkaar, ook al is de ervaring dat het wel goed kan gaan.
 •  Wij plaatsen geen konijnen bij cavia's
 •  Voor het overige verwijzen wij graag naar onze adoptievoorwaarden.
 • De door de dierenambulance binnen gebrachte konijnen, worden door ons minimaal 14 dagen "aangehouden". Tijdens die 14 dagen houden we Amivedi en Marktplaats in de gaten of het konijn als vermist is opgegeven. Meldt het daarom altijd als u uw konijn kwijt bent. Als er zich binnen 14 dagen geen baasje meldt, dan zullen wij op zoek gaan naar een nieuw thuis voor het konijn. De binnengebrachte rammen worden dan pas ook 14 dagen na binnenkomst gecastreerd. Als blijkt dat uw konijn door de dierenambulance bij ons is binnengebracht en u kunt aantonen dat het daadwerkelijk uw konijn is, dan kunt u met ons een afspraak maken om uw konijn op te halen. Wij vragen voor de periode dat uw konijn in onze opvang is verzorgd een bijdrage van € 2,00 per dag. Als blijkt dat uw konijn in de opvangperiode medische zorg nodig heeft gehad, dan vragen wij u ook deze kosten te vergoeden. Na contante betaling van de kosten kunt u uw konijn weer mee naar huis nemen.

 
Stg. Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom op rekno. NL58RABO1338.84.910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel